5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN

Tijdens de 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN leren we je hoe je je OVERGEWICHT kan aanpakken en hierdoor minder ARTROSE PIJN hebt

Het verliezen van zelfs een kleine hoeveelheid gewicht kan de pijn en stijfheid van artrose verminderen en de functie van het gewricht verbeteren

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

CARDIO OEFENINGEN

Cardio oefeningen zijn zeer voordelig voor mensen met artrose en overgewicht, omdat ze het hart en de longen versterken, de bloedsomloop verbeteren en gewrichten helpen om soepeler en flexibeler te blijven. Bovendien kunnen cardio oefeningen bijdragen aan gewichtsverlies, wat de symptomen van artrose kan verminderen. Onze coaches kijken samen met jou welke oefeningen je graag doet, welke gewrichten zijn aangetast, de ernst van de artrose. Op basis hiervan stellen ze een programma op maat op.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

KRACHTOEFENINGEN

Krachttraining doen is een must voor mensen met artrose, omdat het helpt om de spieren rond de aangetaste gewrichten te versterken en de gewrichten te ondersteunen. Door regelmatig krachttraining te doen, kunnen de spieren sterker worden en meer stabiliteit bieden aan de gewrichten, waardoor de druk op de gewrichten wordt verminderd. Doordat je spierkracht toeneemt, heb je minder pijn, minder ontstekingen en minder last van ochtendstijfheid. Tijdens de 5 weken cursus afslanken doe je 2x per week krachtoefeningen.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

(HER)STARTEN MET REGELMATIG BEWEGEN

We weten dat het niet eenvoudig is om te (her)starten met bewegen. Daarom organiseren we deze 5 WEKEN AFSLANK CURSUS.
De oefeningen (2x sessies per week gedurende 5 weken) zijn van korte duur en zijn variërend en uitdagend, zodat je bewegen leuk gaat vinden en blijft volhouden. Door op regelmatige basis deze oefeningen te doen, zal je gewicht verliezen en je artrose pijn verminderen. 

Ja, ik wil alle startinformatie ontvangen

Indien je browser dit formulier niet ondersteunt, kan je jouw gegevens (naam, voornaam, postcode, telefoonnummer)
doorgeven via email: info@europeanfitnessacademy.be

BEWEGEN ALS MEDICIJN BIJ ARTROSE (EN OVERGEWICHT)

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Je start met een GRATIS intakegesprek met de coach

Tijdens het intakegesprek met de coach wordt er gekeken naar je mogelijkheden en eventuele beperkingen, op basis hiervan wordt een individueel programma opgemaakt. Indien nodig worden de toestellen ingesteld op belasting nul, zodat je langzaam kan opbouwen.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Begeleiding door onze TOP coaches

De oefeningen worden je aangeleerd, je start steeds op je eigen niveau. Deze 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN (gewicht verliezen en zo artrose pijn verminderen) is tevens de ideale instap manier om te (her)starten met bewegen. Iedereen kan dus deelnemen, ongeacht je conditie of (beweeg)niveau.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Begin- en eindmeting en je rapport na 5 weken!

Je traint 2x in de week gedurende 5 weken. De sessies vinden plaats tijdens de openingsuren van de club, zowel overdag als s’avonds en in het weekend. Je traint dus op de uren dat je het beste past. We starten met een cardioproef en een krachtproef. De toestellen worden voor je ingesteld op basis van je resultaat. Na 5 weken meten we je progressie en ontvang je je rapport.

Weet jij wat het verband is van OVERGEWICHT OP ARTROSE?

 

Er is een sterk verband tussen overgewicht en artrose. Overgewicht vergroot de kans op het ontwikkelen van artrose en kan ook de symptomen van artrose verergeren voor mensen die er al last van hebben, omdat het extra druk uitoefent op de gewrichten, vooral op de knieën, heupen en enkels. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan de slijtage van het kraakbeen en het begin van artrose.

Als je al artrose hebt, kan overgewicht dus de symptomen verergeren. Het extra gewicht vergroot de druk op de gewrichten en verhoogt de belasting op het kraakbeen, wat leidt tot meer pijn, stijfheid en mobiliteitsproblemen.

Met deze 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN werk je niet enkel aan gewichtsverlies maar leer je ook welke oefeningen effectief (en noodzakelijk zijn) om de spieren rond de gewrichten te versterken, zodat je minder last hebt van artrose pijn.

Het verliezen van zelfs een kleine hoeveelheid gewicht kan de pijn en stijfheid van artrose verminderen en de functie van het gewricht verbeteren!

Deze 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN is een initiatief van EUROPEAN FITNESS ACADEMY met de steun van de BELGISCHE CARDIOLOGISCHE LIGA ❤️

© European Fitness Academy | European Fitness Academy is een geregistreerd merk | Voorwaarden Deelname | Disclaimer & Privacy