5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN

Tijdens de 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN leren we je hoe je je OVERGEWICHT kan aanpakken en hierdoor je BLOEDDRUK kan verlagen

Een bescheiden gewichtsverlies kan leiden tot een significante verlaging van de bloeddruk

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

CARDIO OEFENINGEN

Cardio oefeningen helpen om de bloedvaten uit te zetten, de bloedstroom te verbeteren en de hartfunctie te verbeteren. Dit leidt tot een verlaging van de bloeddruk en vermindering van het risico op hart- en vaatziekten.
We beginnen met lage intensiteit oefeningen en bouwen geleidelijk op tot hogere intensiteit. De coaches helpen je bij het bepalen van de juiste trainingsintensiteit en -duur om uw bloeddruk te verlagen en uw algehele gezondheid te verbeteren.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

KRACHTOEFENINGEN

Krachttraining verlaagt de bovendruk significant bij mensen met hypertensie. Deze oefeningen helpen om de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verbeteren, helpt bij het verminderen van de insulineresistentie, bij het verbeteren van de lichaamssamenstelling en bij het verhogen van het metabolisme, wat allemaal bijdraagt aan een gezonde bloeddruk. Tijdens de 5 weken cursus afslanken doe je 2x per week krachtoefeningen.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

(HER)STARTEN MET REGELMATIG BEWEGEN

We weten dat het niet eenvoudig is om te (her)starten met bewegen. Daarom organiseren we deze 5 WEKEN AFSLANK CURSUS.
De oefeningen (2x sessies per week gedurende 5 weken) zijn van korte duur en zijn variërend en uitdagend, zodat je bewegen leuk gaat vinden en blijft volhouden. Door op regelmatige basis deze oefeningen te doen, zal je bloeddruk geleidelijk verbeteren. 

Ja, ik wil alle startinformatie ontvangen

Indien je browser dit formulier niet ondersteunt, kan je jouw gegevens (naam, voornaam, postcode, telefoonnummer)
doorgeven via email: info@europeanfitnessacademy.be

BEWEGEN ALS MEDICIJN BIJ HOGE BLOEDDRUK (EN OVERGEWICHT)

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Je start met een GRATIS intakegesprek met de coach

Tijdens het intakegesprek met de coach wordt er gekeken naar je mogelijkheden en eventuele beperkingen, op basis hiervan wordt een individueel programma opgemaakt. Indien nodig worden de toestellen ingesteld op belasting nul, zodat je langzaam kan opbouwen.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Begeleiding door onze TOP coaches

De oefeningen worden je aangeleerd, je start steeds op je eigen niveau. Deze 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN (gewicht verliezen en zo je bloeddruk verbeteren) is tevens de ideale instap manier om te (her)starten met bewegen. Iedereen kan dus deelnemen, ongeacht je conditie of (beweeg)niveau.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Begin- en eindmeting en je rapport na 5 weken!

Je traint 2x in de week gedurende 5 weken. De sessies vinden plaats tijdens de openingsuren van de club, zowel overdag als s’avonds en in het weekend. Je traint dus op de uren dat je het beste past. We starten met een cardioproef en een krachtproef. De toestellen worden voor je ingesteld op basis van je resultaat. Na 5 weken meten we je progressie en ontvang je je rapport.

Neem nu de juiste start en ontdek wat 5 weken top training voor jou kan betekenen

Weet jij wat het verband is van OVERGEWICHT op HOGE BLOEDDRUK?

 

Er is een duidelijk verband tussen hoge bloeddruk en overgewicht. Overgewicht en obesitas kunnen leiden tot een hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd. Hypertensie treedt op wanneer de kracht waarmee het bloed tegen de wanden van de bloedvaten drukt, hoger is dan normaal.

Bij overgewicht en obesitas zorgt het extra gewicht voor een verhoogde belasting van het hart en de bloedvaten, wat kan leiden tot een verhoogde bloeddruk. Bovendien kan overgewicht leiden tot een hoger niveau van insuline in het lichaam, wat tevens gepaard gaat met verhoogde bloeddruk.

Daarnaast kan overgewicht de niveaus van bepaalde hormonen in het lichaam veranderen, zoals leptine en angiotensine, die de bloeddruk kunnen beïnvloeden. Een verhoogde activiteit van deze hormonen kan bijdragen aan een verhoogde bloeddruk.

Het goede nieuws is dat het verliezen van gewicht kan helpen om de bloeddruk te verlagen bij mensen met overgewicht of obesitas. Cardio oefeningen, zoals wandelen, joggen, fietsen en roeien, helpen om calorieën te verbranden en uw hart- en longgezondheid te verbeteren. Krachttraining helpt om spieren op te bouwen en de stofwisseling te stimuleren en zorgt zo voor gewichtsverlies.

Met deze 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN werk je niet enkel aan gewichtsverlies maar leer je ook welke oefeningen effectief (en noodzakelijk zijn) om de de belasting van hart- en bloedvaten te verminderen en zo de bloeddruk te verlagen.

Een bescheiden gewichtsverlies kan leiden tot een significante verlaging van de bloeddruk!

Deze 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN is een initiatief van EUROPEAN FITNESS ACADEMY met de steun van de BELGISCHE CARDIOLOGISCHE LIGA ❤️

© European Fitness Academy | European Fitness Academy is een geregistreerd merk | Voorwaarden Deelname | Disclaimer & Privacy