5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN

Tijdens de 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN leren we je hoe je je OVERGEWICHT (en/of matige obesitas) kan aanpakken door je VETVERBRANDINGSCAPACITEIT te verhogen

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

CARDIO OEFENINGEN

Cardio oefeningen zijn een effectieve manier om je overgewicht aan te pakken en je lichaamsvet te verminderen. Onze coaches kijken samen met jou welke oefeningen je graag doet en stellen een programma op maat op. Je traint op de loopbanden (stappen, snelwandelen, lopen), op de fietsen en op de roeitoestellen, dit zijn allemaal geweldige cardio oefeningen die je hele lichaam trainen en die je calorieën doen verbranden.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

KRACHTOEFENINGEN

Deze oefeningen helpen bij het opbouwen van spiermassa en het verhogen van de stofwisseling, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt. Dit draagt bij aan gewichtsverlies (of het behoud van een gezond gewicht) wat op zijn beurt helpt om je overgewicht te aan te pakken. Tijdens de 5 weken cursus afslanken doe je 2x per week krachtoefeningen.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

(HER)STARTEN MET REGELMATIG BEWEGEN

We weten dat het niet eenvoudig is om te (her)starten met bewegen. Daarom organiseren we deze 5 WEKEN AFSLANK CURSUS.
De oefeningen (2x sessies per week gedurende 5 weken) zijn van korte duur en zijn variërend en uitdagend, zodat je bewegen leuk gaat vinden en blijft volhouden. Door op regelmatige basis deze oefeningen te doen, zal je overgewicht verdwijnen en je vet verminderen. Want teveel vet is ongezond.

Ja, ik wil alle startinformatie ontvangen

Indien je browser dit formulier niet ondersteunt, kan je jouw gegevens (naam, voornaam, postcode, telefoonnummer)
doorgeven via email: info@europeanfitnessacademy.be

BEWEGEN ALS MEDICIJN BIJ TEVEEL OVERGEWICHT (en/of matige OBESITAS)

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Je start met een GRATIS intakegesprek met de coach

Tijdens het intakegesprek met de coach wordt er gekeken naar je mogelijkheden en eventuele beperkingen, op basis hiervan wordt een individueel programma opgemaakt. Indien nodig worden de toestellen ingesteld op belasting nul, zodat je langzaam kan opbouwen.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Begeleiding door onze TOP coaches

De oefeningen worden je aangeleerd, je start steeds op je eigen niveau. Deze 5 WEKEN CURSUS VOOR HET VERMINDEREN VAN JE OVERGEWICHT is tevens de ideale instap manier om te (her)starten met bewegen. Iedereen kan dus deelnemen, ongeacht je conditie of (beweeg)niveau.

5 weken afslank cursus, we werken aan je vetverbranding en conditie, zo kan je gezond afslanken

Begin- en eindmeting en je rapport na 5 weken!

Je traint 2x in de week gedurende 5 weken. De sessies vinden plaats tijdens de openingsuren van de club, zowel overdag als s’avonds en in het weekend. Je traint dus op de uren dat je het beste past. We starten met een cardioproef en een krachtproef. De toestellen worden voor je ingesteld op basis van je resultaat. Na 5 weken meten we je progressie en ontvang je je rapport.

Weet jij wat de gevolgen zijn van TEVEEL OVERGEWICHT (en/of matige obesitas)?

 

Overgewicht zorgt voor een verhoogd risico op verschillende gezondheidsproblemen en aandoeningen:

– hart- en vaatziekten
– diabetes type 2
– hoge bloeddruk
– bepaalde vormen van kanker
– slaapapneu
– gewrichtsproblemen

Het overtollige lichaamsgewicht legt extra druk op het hart, de bloedvaten en andere organen, waardoor het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten toeneemt. Daarnaast kan overgewicht leiden tot insulineresistentie, waarbij de cellen in het lichaam minder gevoelig worden voor de effecten van insuline, wat kan resulteren in de ontwikkeling van diabetes type 2.

Overgewicht kan ook de ademhaling tijdens de slaap belemmeren en leiden tot slaapapneu, een aandoening waarbij de ademhaling herhaaldelijk stopt en weer begint tijdens het slapen. Gewrichtsproblemen zoals artrose worden vaak verergerd door overgewicht, omdat het extra gewicht de gewrichten belast.

Bovendien kan overgewicht leiden tot een verminderde kwaliteit van leven, een negatief zelfbeeld en psychische problemen zoals depressie en angst.

Fitness is een waardevol hulpmiddel bij het aanpakken van overgewicht. Regelmatige lichaamsbeweging, zoals cardio oefeningen en krachttraining, helpen bij het verbranden van calorieën, het opbouwen van spieren en het verbeteren van de algehele lichamelijke conditie.

Naast het calorieverbrandende aspect biedt fitness ook andere voordelen, zoals het energieniveau verhogen, de stemming verbeteren, stress verminderen en de slaapkwaliteit bevorderen.

Onze coaches zijn opgeleid om trainingsprogramma’s op maat te maken dat past bij jouw fitnessniveau, doelen en eventuele medische overwegingen.

Voordelen van minder overgewicht

  • Een gezond hart
  • Betere cholesterolwaarden
  • Een gezonde bloeddruk
  • Minder kans op diabetes type 2
  • Een snelle stofwisseling
  • Een actieve vetverbranding
  • Meer energie
  • Je voelt je vrolijker/gelukkiger

Wens je je overgewicht aan te pakken en (her)starten met bewegen?

Opgelet: niet voor gevoelige lezers!

Overgewicht en vooral teveel buikvet leidden tot verhoging van hart- en vaatziekten
omdat visceraal vet zich rond de organen ophoopt, kan het de bloedvaten verstoppen en de bloedstroom beperken.
Dit leidt tot beroertes en hartaanvallen en andere vreselijke aandoeningen

Deze 5 WEKEN CURSUS AFSLANKEN is een initiatief van EUROPEAN FITNESS ACADEMY met de steun van de BELGISCHE CARDIOLOGISCHE LIGA ❤️

© European Fitness Academy | European Fitness Academy is een geregistreerd merk | Voorwaarden Deelname | Disclaimer & Privacy